søndag 8. april 2012

Gulrotkake i liten langpanne

Kva med ei saftig og god gulrotkake med mykje krem...?!
I kremen har eg brukt ekte vaniljesukker.

Oppskrifta er som følgende ;

3 dl sukker
2,25 dl matolje, gjerne solsikkeolje
3 egg
3,25 dl kveitemjøl
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
2 ts kanel
ca 375 gr skrelt og finrevet gulrot

* Visp saman sukker og matolje, og tilset egga. Pisk videre til blandinga vert lys og kremet. Sikt oppi kveitemjøl, natron, bakepulver og kanel, og bland godt. Rør så inn finrevet gulrot.
Hell røra i ei bakepapirkledd, lita langpanne, og steik kaka midt i ovnen ved 175 grader i ca 40 minutt. Avkjøl i forma.

Krem ;

125 gr smør
200 gr philadelfiaost
250 gr melis
1-2 ts vaniljesukker

* Rør smør, melis og vaniljesukker til smørkrem, og rør i osten. Det er lettast å få kremen 'klumpfri' om osten har romtemperatur.
Smør kremen ut over kaka og nyyyyt!!

2 kommentarer:

  1. Hvor stor er ei lita langpanne? Skulle til å sette i gang med denne oppskriften, men ble så i tvil om størrelsen på forma.. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Størrelsen på den lille langpanna eg pleier å bruke er 20 x 30 cm, men eg har òg ei lita langpanne på 18 x 35 cm.

      Slett