lørdag 21. januar 2012

Fuktig formkake


Denne kaka er knallgod, enkel og rask å laga.Og sidan den er så fuktig, må den serverast frå skål.

Du treng;

1 stor kakebotn - ferdigkjøpt duger heilt fint
1 boks hermetiske aprikoser
3 dl kremfløte
ca 2 dl vaniljekrem
5 ss eplesyltetøy
frukt og bær etter ønskje
Til dynking; appelsinjuice eller grapefruktjuice.

1. Hell aprikoslake i skåla (dekk botn). Pisk krem.
2. Bryt det første kakebotnlaget i biter og dekk laken. Del aprikoser og legg oppå. Legg på kremfløte i eit tjukt lag. Dekk med nytt lag kakebotn.
3. Dynk med juice, og smør på eit tynt lag med eplesyltetøy. Legg på eit nytt lag kakebotn, og dynk med juice.
4. Dekk med eit tjukt lag vaniljekrem og legg på det fjerde laget med botn. Dynk med juice eller aprikoslake, og dekk med eit tjukt lag med krem.
5. Stikk ned fruktskiver langs kanten, og pynt på toppen.

Server med ei stor og god skje.

6 kommentarer:

  1. Hmm, siden mannen er allergisk mot aprikos, så tror jeg ikke dette blir en suksess hos oss. Men det går kanskje å bytte ut aprikos med fersken?

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg er ganske sikker på at fersken i tynne skiver vil vera like mykje suksess ;o)

      Slett
  2. Å denne så veldig god ut! :)

    SvarSlett
  3. Ser jo helt herlig ut.. den ostekake saken under må jeg prøve... Ha en flott uke..

    SvarSlett
  4. Mmmm.....dette så deilig ut.
    Tror jeg må prøve meg på denne en dag.

    SvarSlett