Ei vinterleg og 'vaksen' kake.
Lag sukkerbotn.
Makronbotn lages slik ;
2 eggekviter stivpiskes med 50 gr sukker
Bland saman 70 gr malte hasselnøter, 100 gr sukker og 15 gr kveitemjøl.
Dette vendes saman med marengsblandinga.
Ha det så ei rund form med bakepapirkledd botn.
Steikes på midterste rille ved 100 grader i 1 time.
Avkjøl heilt i forma før du forsiktig fjerner bakepapiret.
Du treng òg bringebærsyltetøy, fløte og romkrem.
Kaken monteres slik ;
Del sukkerbotn i 3 lag ( dette er lettast om botnen er frossen ).
Legg eit lag sukkerbotn på eit fat. Smør eit tynt lag bringebærsyltetøy på. Legg så makronbotnen på. Smør tynt lag bringebærsyltetøy på. Dekk med eit lag fløte- romkrem. Legg eit lag sukkerbotn på og ha på bringebærsylt og romkrem. Legg toppen av sukkerbotn på og dekk kaken med pisket fløte.
Eit lokk marsipan og ynskja pynt på.
Når eg lagar romkremblandinga, har eg ferdigkjøpt Piano Romkrem saman med piska fløte for å mildna romsmaken litt, men ynskjer du meir romsmak treng du ikkje gjer dette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar