søndag 17. februar 2013

Brun sviger

 009

 

Dette er ei kake som vil gjere suksess uansett kva anledning den vert servert. Nydeleg gjærbakst med seig topping.

Deigen krev berre ei heving, så den er rimeleg kjapp å bake også.

 

 

 

 

007

Oppskrifta er til ei lita langpanne.

3 dl mjølk lunkes og 1 pakke fersk gjær røres ut. Tilset 1 ss sukker, 125 gr mjukt smør og 2 egg. Til slutt tilsettes 600 gr kveitemjøl, og dette eltes raskt saman.

Bre deigen ut i ei bakepapirkledd lita langpanne, og hev i 30 minutt.

Topping;

250 gr smør

250 gr brunt sukker

2 ss kanel

*Smelt smør og sukker i ei gryte, og bland i kanel.

Prikk deigen med fingrane og hell toppingen over.

Steik kaka i ca 25 minutt ved 200 grader i varmluft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar