fredag 17. februar 2012

Farmor's Firkløverkake

Her kjem oppskrifta om du skulle verta freista;


150 gr margarin røres kvitt med 300 gr sukker. Tilset 2 piska egg. 1/2 plate kokesjokolade oppløyst i 1/4 l mjølk, og 300 gr kveitemjøl med 3 ts bakepulver. Dette tilsettes vekselvis. Kaken steikes i rund form, i middels varm ovn i ca 45 minut.


Krem;

2 koppar melis, 1/2 kopp fløte, ca 100-150 gr firkløversjokolade, 1/2 kopp meierismør. Alt varmast opp til kokepunktet under omrøring.


Eg brukte mørk kokesjokolade til botn, og vanleg margarin i kremen då eg ikkje hadde meierismør i huset.. Middels varm ovn tolka eg til rundt 150-160 grader, og eg vart godt nøgd med resultatet..
Siri

1 kommentar:

  1. Åååå den så god ut. Fikk lyst til å gå inn på kjøkkenet og bake nå :)

    SvarSlett