onsdag 30. januar 2013

Skumkake…

 

004

 

…eller som me sa då me var barn - ‘Dinsekake’

Dette var høgdepunktet i mange barneselskap, og etter mange år i gløymeboka her i huset, så fortjener kaka ein ‘ny vår’.

Du treng;

4 eggekviter

3,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

6 plater gelatin

1 dl kokande vatn

evt. litt matfarge

Glasur;

sjokoladekrem + kokosmasse

 

*Legg gelatinen i kaldt vatn i ca 5 minutt. Pisk eggekvitene stive, og bland i sukker og vaniljesukker, litt om gongen. Smelt gelatinen i det kokande vatnet. Rør den ut i eggekvitene, og visp massen i ca 5 minutt. Ha eventuelt i matfarge etter ynskje. Her har eg i litt grøn konditorfarge.

Dryss kokosmasse i botnen av ei rund kakeform og ha massen i. Sett kaka kjølig og la stivne. Tøm glasuren over kaka – eg har berre brukt sjokoladesaus her, men bruk gjerne smelta sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar